Ödeme yöntemleri

Elektronik geçişler

  • HGS

Gişeden ödemeli geçişler

  • Nakit
  • Kredi kartı
  • Banka kartı

İhlalli geçişin önlenmesi için alınması gereken tedbirler nelerdir?

  • Geçişlerde tahsilat sorunu yaşanmaması için HGS bakiyesinin yeterli olmasına özen gösterilmelidir.
  • HGS etiketlerinin montaj talimatına uygun olacak şekilde ön cama yapıştırılması önemlidir! Elde tutulan veya cama uygun şekilde yapıştırılmayan etiketler geçiş anında sorun yaratacaktır.
  • Araç sınıfına uygun HGS etiketi temin edilmiş olması doğru ücretlendirme ve tahsilat yapılması açısından son derece önemlidir.
  • HGS etiketi olup da; geçişlerde sürekli sorun yaşayan araç sahiplerinin ya etiketlerinde sorun bulunmaktadır, ya da etiketlerine bağlı hesaplarındaki bakiyeleri yetersizdir. Bu sorunu önlemek için araç sahiplerinin öncelikli olarak bankaları veya PTT Merkezleri ile görüşerek hesap tutarlarını veya talimatlarını kullanım ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yükseltmeleri, sorunun devam etmesi halinde ise HGS etiketlerini değiştirmeleri gerekmektedir.
  • Gişe alanında girdiğiniz kulvardan geri geri çıkarak başka kulvara girmeye çalışmayınız! Bu gibi durumlarda iki kulvarda birden çoklu işlem yapılarak etiketinizden birkaç kere tahsilat yapılmasına ve işlem sürenizin uzamasına neden olabilirsiniz. İşlem sıranız gelene kadar gişeden çıkmayınız ve gerekiyorsa ücretinizi nakit ödeyerek sorununuzun ne olduğunu geçiş sonrasında Çağrı Merkezini arayarak öğreniniz.
  • 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu’nda bütün gişelerde bariyer uygulaması bulunmaktadır. Elektronik geçişlerde, ancak geçiş ücretinin tahsilatına yeterli bakiyesi bulunan araçlar için anlık tahsilat sağlanabilecek ve bariyer otomatik olarak açılabilecektir. Geçiş ücretlerinin sorunsuz ödenebilmesi için etiket sağlayıcınıza otomatik ödeme talimatı vermenizi tavsiye ederiz. Hesaplarınız için düzenli bakiye tamamlama talimatı vermiş olsanız bile; talimat tutarınız geçiş ücretinin altında ise HGS etiketi ile geçiş yapabilmeniz için bu talimat tutarlarını geçiş ücretlerini karşılayacak şekilde bankanıza başvurarak yükseltmeniz gerekmektedir.
  • Elektronik geçiş tahsilatı yapılamayan durumlarda çıkış gişelerinden Nakit /Banka Kartı /Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Herhangi bir nedenle ödeme yapılamaması durumunda ihlali geçiş bildirim fişi (İGB) alınması ve 15 gün içerisinde ödeme yapılması gerekmektedir. 
  • PTT’den alınmış nakit (ön yüklemeli) HGS etiketleriniz için PTT Merkezlerine veya şubelerine başvurarak hiçbir masraf ödemeden mevcut herhangi bir kredi kartınızla otomatik ödeme talimatı verebilir, bakiye yükleme ve takip sorunundan kurtularak, bakiye yetersizliği nedeniyle oluşan ihlalli geçişlerinizi önleyebilirsiniz.
  • Ödeme işlemleri talep ve şikayetleriniz için "0850 399 19 15" nolu Çağrı Merkezimizden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Gişelerde herhangi bir sebepten dolayı ödeme yapamazsam sonrasında ne yapmam gerekir?

Böyle bir durumda aracınıza ait bir İhlalli (Ödemesiz) Geçiş Bildirimi düzenlenerek gişelerde araç sürücüsüne teslim edilmektedir. Söz konusu bildirimde de belirtilen aşağıdaki ödeme kanalları aracılığıyla 15 gün içinde geçiş ücretinizi cezasız olarak ödeyebilirsiniz.

  • www.1915canakkale.com kurumsal internet sitemizden,
  • QNB Finansbank şubeleri, QNB Finansbank ATM’leri, QNB Finansbank internet bankacılığı uygulaması, QNB Mobil ile Türkiye İş Bankası şubeleri,
  • Türkiye İş Bankası ATM’leri, Türkiye İş Bankası internet bankacılığı uygulaması.
  • Ayrıca, ilgili plakaya bağlı HGS etiket hesabının bulunması halinde, cezasız dönem içerisinde geçiş ücreti bu hesaptan otomatik olarak tahsil edilmeye çalışılacaktır. Ancak otomatik tahsilat sorgusu yapılan günlerde hesapta herhangi bir sebeple yeterli bakiye olmaması ihtimaline karşı özellikle son güne kalan ödemelerde yukarıdaki ödeme kanallarının kullanılmasını öneririz.

İhlalli Geçiş ve Ödeme Yöntemleri

  • Geçiş ücretinin, geçiş anında tahsil edilemediği aşağıdaki gibi durumlar ‘İhlalli Geçiş’ olarak nitelendirilecektir.
  • HGS etiketinin bulunmaması ve gişeden nakit ve kredi kartı ile ödeme yapılamaması.
  • HGS etiketlerindeki yetersiz bakiye
  • Geçersiz HGS etiketi

İhlalli Geçişlerde, geçiş ücretine ek,ödeme yapılmaksızın Otoyoldan çıkış yapılan günden itibaren 15.gün ve 45.gün arasında 1 kat, 45.günden sonra 4 kat ceza ile karşı karşıya kalmamak için geçişten itibaren 15 gün içerisinde aşağıdaki yöntemlerden herhangi biri ile ödeme yapmayı unutmayınız:

Yetersiz bakiye durumundaki HGS etiketlerine bakiye yükleme yaparak hesabı müsait hale getirebilirsiniz. İhlalli geçişlere ilişkin ödemelerinizi, www.1915canakkale.com kurumsal internet sitemizden, QNB Finansbank şubeleri, QNB Finansbank ATM’leri, QNB Finansbank internet bankacılığı uygulaması ve QNB Mobil ile Türkiye İş Bankası şubeleri, Türkiye İş Bankası ATM’leri, Türkiye İş Bankası internet bankacılığı uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İhlalli Geçişin gerçekleşmesinden itibaren 15 gün içerisinde tahsilat yapılamaması durumunda, geçiş ücretine ilave olarak 15.gün ve 45.gün arasında 1 kat, 45.günden sonra 4 kat ceza ihlal cezasının ödenmesi gerekmektedir.Detaylı bilgi için 0 850 399 19 15 nolu Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz.

Ücret Toplama Çalışma Prensipleri ve İhlalli Geçiş Ödemelerine Dair Önemli Bilgiler

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu’nda giriş ve çıkış gişelerinde bariyer sistemi bulunmaktadır.

Giriş ve çıkış kulvarları yaklaşımlarında öndeki araçlar ile mesafe en az 10mt olacak şekilde ayarlanmalıdır.

Giriş ve çıkış kulvarlarına en yüksek yaklaşım hızı 20 km/saat olup, şerit içinde herhangi bir sebeple bariyer önünde duracak şekilde yavaşlamaya devam edilmelidir. Kurallara uyulmaması durumunda giriş ve çıkış sistemlerinde sürücülerin neden oldukları hasarlar kendilerinden tahsil edilecektir.

Araçta HGS etiketi olsa bile yaşanabilecek etiket problemi, bakiye yetersizliği vb nedenlerle bariyerin açılmayabileceği ön görülmeli ve bariyere durabilecek bir hızda yaklaşılmalıdır.

HGS etiketi olmayan müşteriler NAKİT gişelerini kullanmalıdırlar. Girişte bilet almış veya almamış tüm NAKİT müşterilerinin çıkışta NAKİT gişesine gitmeleri zorunludur.

Bakiyesinin yetersiz olduğunu bilen HGS müşterilerinin NAKİT gişesini kullanmaları gerekmektedir.

HGS etiketi olduğu halde giriş gişesinde bilet alan sürücülerin çıkışta NAKİT gişesini kullanmaları gerekmektedir.

HGS vasıtasıyla ödeme yapamayan HGS etiketine sahip sürücüler İhlalli (Ödemesiz) Geçiş Bildirimi alarak geçişlerini yapabilirler. HGS gişelerinde nakit, kredi kartı veya banka kartı ile ödeme alınmamaktadır. Bu durumlarda İhlalli (Ödemesiz) Geçiş Bildirimini aldıktan sonra gişe önünde beklemeden devam edebilirler. İhlalli (Ödemesiz) geçiş ücretini, geçiş ücretine ek olarak 15.gün ve 45.gün arasında 1 kat, 45.günden sonra 4 kat ceza ile karşı karşıya kalmadan 15 gün içinde www.1915canakkale.com kurumsal internet sitemizden, QNB Finansbank şubeleri, QNB Finansbank ATM’leri, QNB Finansbank internet bankacılığı uygulaması ve QNB Mobil ile Türkiye İş Bankası şubeleri, Türkiye İş Bankası ATM’leri, Türkiye İş Bankası internet bankacılığı uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirler.
Aracınızın sınıfına uygun etiket kullanılmasının önem taşıdığını unutmayınız. Yanlış sınıfa ait etiket kullanılması hatalı ücretlendirmelere neden olabilir.

HGS etiketi olmayan müşterileriler NAKİT gişelerini kullanmalıdırlar. Girişte bilet almış veya almamış tüm NAKİT müşterilerinin çıkışta NAKİT gişesine gitmeleri zorunludur.

Bakiyesinin yetersiz olduğunu bilen HGS müşterilerinin NAKİT gişesini kullanmaları gerekmektedir.

HGS etiketi olduğu halde giriş gişesinde bilet alan sürücülerin çıkışta NAKİT gişesini kullanmaları gerekmektedir.

Geçiş yapılan araca kayıtlı eski veya geçiş tarihini izleyen 15 gün içinde alınmış yeni HGS etiket hesabının bulunması halinde, cezasız dönem içerisinde geçiş ücreti bu hesaptan otomatik olarak tahsil edilmeye çalışılacaktır. Ancak, yeterli bakiye olmaması HGS hatası, banka hatası vb. otomatik tahsilatın yapılamaması araç sahibinin ödemeye ilişkin sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağı gibi, böyle bir durumda 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu’na herhangi bir sorumluluk da atfedilemez.

Sorun yaşamamak için PTT’den alınmış HGS etiketiniz dahil olmak üzere tüm HGS hesaplarınızın etiket hesabına bağlı mevduat hesabı, kredili mevduat hesabı ya da limiti yeterli bir kredi kartı üzerinden verilmiş bir otomatik ödeme talimatının bulunması gerektiğini unutmayınız. Gerekiyorsa mevcut talimatınızı yenileyiniz. HGS hesabına yapılacak ödeme, otomatik tahsilat sorgusu sonrasına denk gelebilir, bu nedenle geçiş ücret tahsilatı yapılamayabilir. Sorun yaşamamak için etiket hesabına yapılacak ödemeleri son güne bırakmayınız.

Aracınız üzerine kayıtlı, aktif, hesapta yeterli miktarda para bulunan veya otomatik ödeme talimatının olduğu sadece bir etiket bulundurmanız daha sorunsuz bir geçiş sağlayacaktır. Aracınızın plakası üzerine kayıtlı birden fazla etiket bulunuyorsa kullandığınız etiket haricindekileri mutlaka iptal ettiriniz.

Lütfen biletinizi kaybetmeyiniz. Kaybettiğiniz takdirde; en uzun mesafe ücreti ödemeniz gerekebileceğini unutmayınız.

Çekicilere bağlı olarak çalışan tüm dorse plakalarının sistemde kayıtlı olması ve ilgili etiket hesabına bağlanması, sizler için kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Bankalar ve PTT tarafından dorselerin plakalarına ayrı sanal hesaplar oluşturularak Dorse plakalarının kaydı yapılmaktadır. Bu şekilde çekici plakalarına ait hesaptan çekilmeyen geçiş ücretleriniz” dorse plakasına ait tanımlı alt hesabınızdan tahsil edilmektedir.

Motosiklet gruplarının sorunsuz geçiş yapabilmesi adına gişe şeritlerine sıra ile giriş yapması önem taşımaktadır.